Hit roku 2024: Neviditelná manikúra neboli nonicure

Postřehli jste hit letošního roku v úpravě nehtů, tzv. nonicure? Neviditelná manikúra sází na jednoduchost, minimalismus, čistotu a dokonalou úpravu nehtů a nehtové kůžičky. Objevte nejvíc trendy nehty roku 2024.

Nonicure: Manikúra bez manikúry

Na rozdíl od roku 2023, kdy byly hitem výrazné a barevné nehty, letos na přehlídkových molech a u celebrit vídáme zejména jednoduchost. Trendem je totiž tzv. nonicure, úprava nehtů, která si zakládá na přirozenosti. Důležité jsou však zdravé a perfektně upravené nehty.

Velkou výhodou nonicure je, že se přirozené nehty hodí naprosto ke všemu. Není potřeba přemýšlet, jestli se vám ta a ta barva hodí k outfitu, nebo jestli nejsou vaše opečovávané, dlouhé červené nehty na pohovor nevhodné. Nehty bez výrazného designu se hodí do práce, na kávu s kamarádkou, na rande, na párty i na ples – jednoduše kamkoliv.

nahá manikúra

Jak na nonicure?

Základem nonicure jsou zdravé a dokonale upravené nehty a nehtová kůžička bez nevzhledných záděr. Můžete se vydat do salónu, ale krásnou manikúru bez problému zvládnete i v pohodlí domova – stačí správné nástroje a trochu času. 

  1. Připravte si kosmetické produkty, jako je odlakovač a vatové tampónky, lak nebo gel na nehty, pečující krém a další, stejně jako potřebné manikúrní nástroje.

    Tip: Veškeré potřebné nástroje pro domácí manikúru najdete ve stylových manikúrních sadách.

  2. Ruce pečlivě omyjte vodou a mýdlem a odstraňte stalý lak, případně gel lak nebo gel.
  3. Nehty zkraťte na požadovanou délku, vytvarujte pomocí vhodného pilníku na nehty a povrch nehtů lehce zbruste a vyleštěte pomocí leštícího bloku. Jaký zvolíte tvar nehtů je jen na vás.
  4. Dopřejte rukám lázeň v teplé vodě s přídavkem koupelové soli, pečujícího oleje, mýdla nebo jiného vhodného produktu.
  5. Ošetřete nehtovou kůžičku – jemně ji odtlačte od nehtového lůžka pomocí dřívka nebo kovového nástroje na zatlačování nehtové kůžičky, nebo odstraňte pomocí nůžek či kleštiček na nehtovou kůžičku nebo speciálním kovovým nástrojem. 
  6. Na upravené nehty naneste průsvitný nebo nude lak na nehty, který zajistí krásný lesk a jednotnou barvu. Pro dlouhotrvající efekt můžete zvolit také průhledný gel nebo gel lak, vytvrzený pod speciální UV/LED lampou.
  7. Nakonec nehtům a rukám dodejte potřebnou péči v podobě vyživujícího oleje na nehty a nehtovou kůžičku a hydratačního krému na ruce. Ten ideálně nanášejte pravidelně alespoň jednou za den, například před spaním.

Tip: Chcete si úpravu nehtů zjednodušit? Naučte se, jak na domácí manikúru pomocí brusky na nehty.

 jak na nonicure

Nahá manikúra vás nezaujala? To ale přece vůbec nevadí! Nonicure je jen jedním z letošních trendů a svých barevných nehtů se nemusíte vzdávat – v různorodosti je přece krása. Nezapomeňte však, že i pod barevným lakem by se však měly schovávat krásné, zdravé a pěstěné nehty.