Nejlepší způsoby, jak zpevnit nehty a zabránit jejich lámání

Zdravé, silné a krásné nehty jsou snem mnoha žen i mužů. Často je ale realita odlišná a trápí nás naopak slabé a lámavé nehty, které jsou nejen estetickým problémem, ale také signálem, že něco není v pořádku s naším zdravím. Cesta za krásnými nehty je komplexní, díky našim tipům však svého cíle můžete dosáhnout.

6 tipů: Jak se zbavit lámání a třepení nehtů

Třepící se nehty zpravidla naznačují, že je něco v nepořádku – zevnitř nebo zvenčí. Na co si dát pozor, aby vaše nehty vypadaly krásně? Přečtěte si našich šest tipů.

1. Pravidelná péče

Dopřávejte si pravidelnou manikúru – je jen na vás, jestli se vydáte do profesionálního salonu nebo se pustíte do manikúry v pohodlí domova. Je však důležité sáhnout po správných nástrojích a vhodné pečující kosmetice. Na našem e-shopu najdete různé sady na manikúru, od cestovních, které vám pomohou řešit krizové situace kdykoliv a kdekoliv, až po velké sady na manikúru, vybavené vším, co potřebujete. 

pravidelná manikúra

2. Správné pilování nehtů

Není to jen o péči jako takové, ale i o správné technice. Při pilování nehty pilujte vždy jedním směrem, aby nedocházelo k jejich třepení. Vyhněte se také pilování mokrých nehtů, které jsou náchylnější k lámání a zvolte pilník, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Tip: Skleněný, kovový nebo snad elektrický? Nevíte si rady s výběrem? Přečtěte si náš článek a zjistěte, jaký pilník jej pro vás ideální.

3. Hydratace a výživa

Pravidelná hydratace a výživa jsou klíčem ke zdravým nehtům, a to zevnitř i zvenčí. Dodržujte proto dostatečný pitný režim a dodávejte tělu správné živiny, ale používejte také kvalitní hydratační krémy a oleje. Krém na ruce nanášejte minimálně dvakrát denně a péči o nehty podpořte speciálními oleji, jako je například vyživující olej na nehty a kůžičku s heřmánkem.

hydratace rukou

4. Ochrana nehtů

Při mytí nádobí nebo úklidu, kdy přicházíte do styku s vodou a hlavně chemikáliemi, vždy používejte ochranné rukavice. Zamezte také zbytečnému používání nehtů jako nástroje – činnosti jako je otevírání plechovek, seškrabávání nálepek nebo loupání pomeranče mohou vaše nehty zbytečně poškodit. 

5. Speciální péče a ošetření

Zdraví svých nehtů můžete posílit také speciální péčí, jako jsou vyživující oleje nebo posilující laky na nehty. Ty můžete využít, ať už upřednostňujete přírodní nehty à la nonicure nebo vás baví spíše výrazné barvy.

6. Prevence a zdravé návyky

Nakonec je nejdůležitější prevence a zdravé návyky. Dávejte proto pozor na vysušování nehtů kvůli častému používání agresivních odlakovačů, práci bez ochranných rukavic a nedostatečnou hydrataci. Jestli vás trápí zlozvyk kousání nehtů a kůžičky, určitě se ho pokuste co nejdříve zbavit. Už jen proto, že může podpořit rozvoj zánětu nehtového lůžka.

Péče o nehty je nedílnou součástí naší osobní hygieny a estetiky. Ruce jsou jedním z prvních aspektů, kterých si na nás noví lidé všimnou a jsou tak naší vizitkou. Věnujte proto svým nehtům pravidelnou péči a odmění se vám krásným vzhledem.