Jak pečovat o nohy po dovolené: Tipy a triky pro krásné a zdravé nohy

Dovolená, ať už ji trávíte aktivně nebo na pláži, je časem odpočinku a relaxace. Naše chodidla však dostávají často zabrat – dlouhé procházky po pláži, túry v horách, ale také chůze po rozpálených městských ulicích jsou velká zátěž a nohy si po ní zaslouží speciální péči. Jak zajistit, aby chodidla byla krásná a zdravá i po dovolené?

6 tipů pro péči o chodidla po dovolené

Aby vaše chodidla vypadala krásně i po dovolené, připravili jsme pro vás šest užitečných tipů na péči. Po těchto praktikách můžete sáhnout kdykoliv cítíte, že vaše nohy potřebují restart, nebo ještě lépe – držet se jich celoročně.

1. Relaxační koupel pro unavené nohy

Relaxační koupel je první pomocí pro unavené nohy. Do koupele přidejte sůl, případně esenciální oleje, které pomohou uvolnění svalů a zmírnění otoků. Výbornou variantou je epsomská sůl, která uvolňuje svaly, odbourává stres a zároveň ničí bakterie, nebo speciální přípravky do koupele Pedibaehr s čajovníkem, citronem nebo citronovou kůrou.

2. Hydratace je klíčová

Chodidla po dovolené často trpí suchou a popraskanou pokožkou. Pravidelné používání kvalitní hydratační péče je proto zásadní. Doporučujeme krém s obsahem urey, která pomáhá intenzivní hydrataci a regeneraci pokožky. Výbornou variantou jsou krémové pěny, které se okamžitě vstřebají a účinkují do hloubky.

Tip: Hydratační pěnu nebo krém používejte pro optimální výsledky každé ráno a večer.

péče o chodidla

3. Pravidelná pedikúra

Další důležitou zásadou je pravidelná pedikúra, která je jednoduše základem zdravých a krásných nohou. Dopřejte si pedikúru před i po dovolené – je jen na vás, jestli zvolíte suchou nebo mokrou variantu. Nezapomínejte, že důležitá je nejen péče o chodidla, ale také o nehty na nohou. Používejte kvalitní nástroje a nehty stříhejte rovně, aby nedocházelo k zarůstání.

Tip: Udržujte chodidla v kondici i v průběhu dovolené a přibalte si s sebou cestovní sadu na pedikúru.

4. Masáže nohou

Bolí vás po celodenní aktivitě nohy? Dopřejte unaveným svalům masáž nohou! Pomůže vám s úlevou od bolesti a zlepší krevní oběh, čímž urychlí vymizení otoků. Na masáž použijte mastnější krém na nohy nebo masážní olej a chodidla masírujte jemnými krouživými pohyby od prstů směrem k patě.

masáž nohou

5. Ošetření speciálními přípravky

Přivezli jste si z dovolené nepříjemnou plíseň nohou, zarůstající nehet, puchýř nebo jinou komplikaci? Přizpůsobte péči o chodidla specifickým potřebám a vsaďte na speciální přípravky. Nezapomeňte však, že při léčbě plísní a dalších problémů je důležitá důslednost a výdrž – výsledky se často objeví až po několika měsících.

Tip: Chcete se konečně zbavit plísně nohou? Zjistěte, jak na to za pomoci přípravků Mykored a Pedibaehr.

6. Správná obuv

Prevence je nejlepším řešením každého problému. Dejte si proto záležet na výběru správné obuvi na dovolenou. Boty by měly být pohodlné, dobře padnoucí a poskytovat dostatečnou oporu. Zejména ve velkých vedrech a když se vydáte na dlouhou procházku se vyhněte nošení vysokých podpatků a těsných bot, které mohou způsobit nepříjemné puchýře.

puchýře na dovolené

Péče o nohy je důležitá po celý rok a po dovolené si často zaslouží trochu více lásky. Investujte do kvalitních produktů a nástrojů, které vám péči zjednoduší a chodidla se vám odvděčí krásou a zdravím.