Domácí spa pedikúra: Jak si vytvořit wellness zážitek doma

Potřebujete se uvolnit a dobít se energií? Vytvořte si snadno domácí wellness a dopřejte svým nohám spa pedikúru. Máme pro vás tipy, jak vytvořit ten nejlepší wellness rituál v pohodlí domova.

Proč si dopřát domácí spa pro nohy?

Nohy nás každý den musí podporovat a jsou jednou z nejvíce zatěžovaných částí těla. Každodenní chůze, nepohodlná obuv, dlouhé stání a další aktivity mohou způsobovat bolest, otoky a únavu. Pravidelná péče je důležitá jak pro naše zdraví, tak pro krásu chodidel a psychickou pohodu. Proč si ale nedopřát něco extra?

Výhody domácího spa

Takzvanou spa pedikúru nabízí při profesionální pedikúře většina nehtových studií. Když si však lázeň připravíte doma, můžete si ji dopřát kdykoliv, v jakémkoliv počasí, a navíc klidně v pyžamu. O benefity své tělo však neochudíte:

  • Teplá lázeň a masáž pomáhají uvolnit napětí ve svalech a stimulují krevní oběh
  • Prevence vzniku kuřích ok, mozolů, popraskaných pat a dalších problémů
  • Pravidelná péče zajišťuje hydrataci a obnovu pokožky chodidel

Jak připravit domácí spa pedikúru?

Připravit si domácí spa je jednoduché a levné. Stačí pár kroků a dopřejete si krásný zážitek, který budete bez debat pravidelně opakovat.

1. Příprava prostředí

Aby byl wellness zážitek kompletní, je potřeba zajistit vhodné prostředí. Najděte si místo, kde vás nic neruší a je vám příjemně. Ztlumte světla, zapalte svíčky, provoňte prostor a pusťte si relaxační hudbu. Nezapomeňte také na pohodlné sezení a přípravu všeho, co budete potřebovat po ruce.

2. Příprava lázně

Naplňte umyvadlo nebo speciální vaničku teplou vodou a přidejte do ní relaxační přísady. Soli do koupele s obsahem hořčíku uvolní svaly, esenciální oleje jako levandule nebo máta zase dodají příjemnou vůni a pocit osvěžení. Vložte nohy do lázně, pohodlně se usaďte a odpočívejte alespoň 20 minut.

3. Peeling

Po koupeli by měl následovat peeling, který odstraní odumřelé buňky a zjemní pokožku. Můžete použít speciální peeling na nohy nebo si vytvořit domácí – skvělá je kombinace cukru a kokosového nebo olivového oleje.

4. Masáž chodidel

Kdo říká, že vám nohy může masírovat jen někdo jiný? Dopřejte masáž sami sobě. Jak na to?

  • Jemnými krouživými pohyby v kotníku nohy uvolněte
  • Protáhněte achyllovky a chodidla a rozpohybujte kotník
  • Promačkejte chodidla a lýtka dlaněmi, abyste rozproudili krev
  • Krouživými pohyby a vytahování uvolněte palce, promněte nárt a protáhněte prsty
  • Masírujte plosku, malíkovou hranu, klenbu a patu chodidla palci – jedním kružte po směru, druhým proti směru hodinových ručiček
  • Hloubkovou vrstvu chodidla promasírujete pohyby, které se podobají hnětení těsta

Tip: Při masáži zvolte vhodný masážní olej. Například arnika nebo eukalyptus pomáhají zmírnit bolest a otoky.

masáž chodidel sám

5. Péče o nehty

Po lázni, peelingu a masáži jsou chodidla a nehty připravené na pedikúru. Pusťte se do oblíbeného způsobu domácí pedikúry, nebo si tentokrát dopřejte jen relaxaci. Záleží na vašich potřebách.

6. Hydratace a závěrečná péče

Nakonec je potřeba chodidla hydratovat. Vyberte si vhodný krém, masku nebo pěnu s obsahem složek, které zrovna potřebujete. Pro intenzivnější účinek můžete zvolit hutnější krém, nanést jej v silné vrstvě a nohy zabalit do teplých ponožek.

Proměňte běžné odpoledne v dokonalý wellness zážitek. Dopřejte svým nohám i mysli domácí spa.